Selasa, 5 Februari 2013

CARA MEMASAK RUMPAI LAUT

Cara-Cara Memasak Rumpai Laut Kolagen


Foto 1     Jerang 2.0 Liter air bersama 100 gm rumpai laut ke dalam periuk dengan api perlahan.
Foto 2     Masak sehingga mendidih.
Foto 3     Kacau Selalu sehingga runpai lau menjadi cair dan larut.
Foto 4     Angkat periuk dari api dan tapis.
Foto 5     Kacau rumpai laut sehingga selesai tapisan.
Foto 6     Tuangkan sisa tapisan kolagen rumpai laut tadi ke dalam bekas untuk dijadikan masker.
Foto 7     Simpan di daam bekas yang bertutup.
Foto 8     Cara paling sesuai untuk penyimpanan adalah di dalam peti sejuk.

~ Boleh juga dicampurkan dengan Jus Oren/madu/gula batu/gula merah/ginseng untuk
    rasa yang lebih menarik.


              

SELAMAT MENCUBA

Tiada ulasan:

Catat Ulasan